Informatiefjes

← Praktisch

nummer 4 – 29 september 2017

Kalender

Dinsdag 3 oktober: herfstwandeling 1c en 2c

Woensdag 4 oktober: jaarmarkt (vrije dag)

Donderdag 5 oktober: dag van de leerkracht / typeles

Dinsdag 10 oktober: herfstwandeling 2ab

Woensdag 11 oktober: zwemmen 24 / sport 6

Donderdag 12 oktober: meester op de fiets 3 / typeles

Vrijdag 13 oktober: meester op de fiets 4

Maandag 16 oktober: pedagogische studiedag (vrije dag)

 

Schoolrestaurant

Heb je de uitnodiging ontvangen voor ons schoolrestaurant op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober? Fantastisch. Nu vlug een dag prikken, het strookje invullen en samen met het geld bezorgen aan de juf of meester.

 

Sponsoring schoolrestaurant

Ook de sponsorbrieven werden verdeeld. Laat gerust weten of je interesse hebt om onze school te steunen. Wens je de sponsorbrief niet langer te ontvangen? Mail dan naar secretariaat@olvpls.be.

 

Eerste klasje

De klasfoto’s van onze eerste klasjes zijn te bekijken op www.gva.be/eersteklasje. Hier kan je tot 10 oktober je stem uitbrengen op de leuke foto van jouw (klein)kind, neefje of buurmeisje! Gazet van Antwerpen stuurt immers vier klassen met het meeste aantal stemmen per kind op uitstap naar de Efteling (met busvervoer en maaltijd).

 

De strapdag in cijfers

Voortelling 15 september: 64 fietsers, 81 stappers, 3x openbaar vervoer en 220 leerlingen kwamen met de auto. Opmerking: het weer zat die dag echt niet mee.

Strapdag 22 september: 231 fietsers, 63 stappers, 3x openbaar vervoer en 81 leerlingen kwamen met de auto (een daling van 139 leerlingen).

“Wij strappen elke dag, jij ook?”

 

Zorgoverleg

Volgende week start het zorgoverleg voor de leerlingen van het 1e, 2e en 3e leerjaar met de leerkracht, de zorgjuf en het CLB. Indien je kind besproken wordt, krijg je die informatie op het eerstvolgend individueel oudercontact op 25 en/of 26 oktober.

 

Luizenplaag

Er werden al heel wat luizenstickers meegegeven om de haren van jullie kind(eren) te controleren. Mogen we jullie vragen om dit goed op te volgen zodat we de luizenplaag snel kunnen overwinnen?

 

Schoolkalender ouderraad

De kalenders zijn bijna uitverkocht. Bedankt ouders voor jullie aankoop. De opbrengst van deze schoolkalender gaat integraal naar de financiering van Bingel, een toffe oefenwebsite voor alle leerlingen van de lagere school. Alvast bedankt, ouderraad!

 

Oudercafé over de schoolraad

Jullie zijn van harte uitgenodigd op het VCOV (Vlaamse Confederatie van Ouders en ouderVerenigingen) oudercafé over de schoolraad op donderdag 12 oktober van 20u00 tot 22u00 in de vrije basisschool De Appelboom, Pastoor Peetersstraat 10 te Bornem. Ouders en ouderverenigingen wisselen die avond ervaringen uit en het VCOV geeft info, tips en praktijkvoorbeelden. De inkom is gratis. Meer info via karin.lemmens@vcov.be of www.vcov.be.

 

Wielerwedstrijd op 5 oktober

Op donderdag 5 oktober is er een wielerwedstrijd in Bornem die start om 14u30 en 18 maal langs Brandheide – Grootheide passeert (richting lichten kruispunt vierhoeken). Vanaf 12u00 is er een parkeer- en stationeerverbod vanaf Kloosterstraat, Brandheide en Grootheide tot aan het kruispunt van de Sint-Amandsesteenweg. Aan alle weggebruikers: hou hier zeker rekening mee!

 

Familienieuws

Wij zijn droevig bij het overlijden van

Elza Mertens, overgrootmoeder van Pieter Sinnesael-Van Eesbeek (5c)

Sophia Croes, overgrootmoeder van Rhea Srilert (2b)

Louiza De Launoit, overgrootmoeder van Stan (5a) en Jeff (4a) Pauwels en Anouk (4c) en Ayko (2c) Croket.

 

 

 

 

 

 

 

 

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Vul je e-mailadres hieronder in en bevestig je e-mailadres a.d.h.v. de ontvangen activatie e-mail.

archief