Informatiefjes

← Praktisch

Nummer 17 – 5 april 2019

Kalender

Paasvakantie van 8 april tot en met 22 april

Dinsdag 23 april: start 3e (en laatste) trimester

Woensdag 24 april: zwemmen 13 / sport 5 / buitenspeeldag

Donderdag 25 april: buitenlesdag / bezoek bib 3abc / bezoek ziekenhuis 4c

Vrijdag 26 april: creatief moment 1abc en 3e kleuterklas

Zondag 28 april: eerste communie / erfgoeddag op school

Maandag 29 april: bezoek bib 4abc / infoavond bib dyslexie

Dinsdag 30 april: alles met de bal 4abc

Woensdag 1 mei: feest van de arbeid

Donderdag 2 mei: sprookjesklassen 1abc / schoolkoor / alles met de bal 3abc

Vrijdag 3 mei: sprookjesklassen 1abc

Hoe maakt u het op zondag 28 april?

Op erfgoeddag willen we het mooie beroep van mandenmaker in de kijker zetten in de vorm van 30 infopanelen en wijmen- en rietwerk. Stefan Jenart, de laatste Bornemse mandenmaker, is aanwezig tussen 14 en 16 uur en kan je er heel wat over vertellen. Kom dus op zondag 28 april tussen 10 en 17 uur naar de refter van onze olvp lagere school. Kan je zelf niet aanwezig zijn? Zeg het dan zeker voort! Wie weet komen er nog op deze manier nog familieleden van oud-leerlingen langs van de vakschool voor wijmen- en rietwerk. Deze school was van 1928 tot en met 1940 gevestigd in onze refter! Natuurlijk ook welkom aan de oud-leerlingen van de broederschool.

Buitenspeeldag

Op woensdag 24 april is het buitenspeeldag! Een hele woensdagnamiddag buiten ravotten en sporten… de favoriete kinderzenders gaan een hele namiddag op zwart dus geen enkel excuus om binnen te blijven. Spreek af met klasgenootjes, vriendjes, buurjongens- en meisjes en maak er een spetterend avontuur van.

Buitenlesdag

Buiten leren, buiten spelen en buiten bewegen is prettig en heeft zeker en vast een gunstig effect op de leerprestaties. Lichamelijke opvoeding, knutselen, leren over de natuur, … maar ook taal- en rekenlessen zijn buiten leuk! Donderdag 25 april “vliegen onze leerlingen buiten” samen met de juf of meester. 

Compost

We kregen deze week controle van de compostmeester. En hij gaf duidelijke felicitaties: onze composthoop is van topkwaliteit dankzij de goede zorgen van klas 3a. 

Schoolkoor

We hebben enkele aanpassingen moeten doen aan de repetities van het schoolkoor. Deze gaan door tijdens de middag van 12u45 tot 13u15 en dit op 2 mei, 16 mei, 28 mei en 13 juni.

Achtergebleven kledij en doosjes

De stapel kleding, brooddozen en koekendozen groeit en dat vinden we echt jammer. Is het gehandtekend, dan kunnen we ze bezorgen aan de rechtmatige eigenaar. Zo niet, kunnen we niet anders dan de materialen wegdoen. 

Sprookjesklassen

Onze eerste leerjaren gaan van 2 tot en met 3 mei logeren nabij het sprookjesachtige kasteel van Hingene en laten zich onderdompelen in de magische wereld van sprookjes. 

Infoavond bib

Op 29 april om 20 uur maken de bib-medewerkers je wegwijs in het speciaal aanbod voor dyslexie. Meer info en gratis inschrijven kan via de website: bornem.bibliotheek.be/infoavond-dyslexie.

Familienieuws

Wij wensen heel veel sterkte aan:

De familie van Arthur De Boeck (6b) met het overlijden van zijn overgrootmoeder, Malvine Verlinden.

De familie van juf Kristien (4c) en Mila Rober (2a) met het overlijden van hun grootvader/overgrootvader, Frederik Janssens.

 

Wij wensen jullie een zalige paasvakantie en zien jullie graag terug op dinsdag 23 april!

 

 

 

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Vul je e-mailadres hieronder in en bevestig je e-mailadres a.d.h.v. de ontvangen activatie e-mail.

archief

Om je beter van dienst te zijn maakt deze site gebruik van cookies.

Accepteer onze cookies om zo vlot mogelijk op onze website te surfen. Meer info over het privacybeleid, klik hier