Informatiefjes

Informatiefje 30 – 25 juni 2021

Kalender
Vrijdag 25 juni: schoolreis Tivolipark 1abc

Maandag 28 en dinsdag 29 juni: “tweedaagse 6abc” en “container cup” voor alle klassen

Dinsdag 29 juni: receptie en diploma-uitreiking 6abc

Woensdag 30 juni: zomerrapport / nieuwe klaslijsten 2021-2022

Tot ziens…
We wensen onze zesdejaars heel veel succes in hun verdere schoolloopbaan. Eerst toch genieten van hun tweedaagse op school met verrassingen, leuke doe-activiteiten, een heerlijke plons in het zwembad, een lekker avondmaal en zelfs een ontbijt!

Welkom
Aan de nieuwe leerlingen en hun ouders. Voor velen onder jullie is dit het allereerste informatiefje. Wij sturen deze nieuwsbrief op regelmatige basis door. Hij staat vol nuttige weetjes en zeker de moeite waard om goed na te lezen.

Onze eersteklassers (met ouders natuurlijk) zijn welkom op onze onthaalavond op 30 augustus om 19 uur. Ook alvast te noteren: infoavond voor alle klassen op 8 september.

Klaslijsten 2021-2022
Een spannend moment. Vooral voor de leerlingen van het huidige tweede en vierde leerjaar want zij hebben op 1 september een volledig nieuwe klasgroep.

De lijsten kan je nalezen op onze website op 30 juni vanaf 8u40. Een papieren versie kan geraadpleegd worden aan de ramen links van de schoolpoort. Heb je vragen omtrent de herverdeling dan ben je altijd welkom voor een gesprek. Let wel: een wissel is niet mogelijk! De leerkrachten, directie en het zorgteam hebben hun uiterste best gedaan om leuke nieuwe klasgroepen te maken.

Container cup
De 18 klassen van onze olvp lagere school nemen het tegen elkaar op in een heroïsche unieke zevenkamp. Ze krijgen maar één opdracht: zo snel en zo hard mogelijk knallen op elk onderdeel en de beste score neerzetten. Samenwerking is hier de sleutel tot succes. Activiteiten: lopen, swingladder, zakspringen, krachtbal, skilattenrace, bijlwerpen en het altijd luid aangemoedigde touwtrekken. Welke klas wint met de felbegeerde beker!

Gouden klas 5a
De gouden klas was een initiatief van de Vlaamse Overheid. Alle klassen werden uitgedaagd om een hele periode te werken rond sport, Olympische spelen en creativiteit. 5a leerde heel wat kennen over de Olympische Spelen, heeft tijdens de turnles een opdrachtenparcours afgelegd, deed mee aan een quiz, ontwierp een nieuwe Olympische vlag, maakte mascottes,… Alles werd in een filmpje gegoten en doorgestuurd naar de organisator.  Zij hebben hierdoor 250 euro gewonnen die ze mogen spenderen aan de uitleendienst van Moev: leuk om een tijdje nieuw speelgoed voor de speelplaats te mogen ontdekken. Proficiat 5a!

Voetbaltornooi
Het was een spannend tornooi tussen de finalist 5b en de meesters op het Hemelhof met een score van 4 – 8.

Pingpongtornooi
De winnaars van het pingpongtornooi pronken op onze website. Goed gedaan van Lex en Tibe (6c), Matteo (4b) en Yannis (4c).

Fiets- en wandeltocht
Deze “variant” van het schoolfeest kan je nog ontdekken tot en met 31 augustus. Meer info en routes kan je downloaden op de homepagina van onze website. Wil je graag een papieren versie? Stuur dan een mailtje naar secretariaat@olvpls.be

Bingel
Bingel sluit deze zomer maar voor het 1e en 2e leerjaar is er goed nieuws. De leesboekjes zijn gratis beschikbaar op https://www.bibbox.be/zomervakantie.

Fotoshoot ouderraad
Wegens het grote succes van de voorbije jaren is het reeds de 15de keer dat de ouderraad een fotoshoot organiseert voor de schoolkalender. Dit op vrijdag 3 september met als thema sporten. Op deze kalender staan reeds heel wat nuttige data zoals zwembeurten, vrije dagen, reeds geplande activiteiten,… en natuurlijk de foto van de jarige leerlingen per maand. Kunnen jullie voor de verjaardagmaand van jullie kind(eren) themamaterialen of verkleedspullen meegeven?

Januari: wintersporten (skiën, snowboard, ijshockey, kunstschaatsen,…)

Februari: volleybal, basketbal en korfbal

Maart: alles op wieltjes (fietsen, rolschaatsen, inline skates,…)

April: voetbal

Mei: slagsporten (tennis, badminton, paddel, tafeltennis,…)

Juni: hockey

Juli: zwemmen

Augustus: atletiek

September: dansen (ballet, hiphop, breakdance,…)

Oktober: gymnastiek

November: vechtsporten (karate, judo, …)

December: circus (eenwieler, balanceren, jongleren,…)

Eerste communie en vormsel
Het parochiesecretariaat geeft voorzichtig de data door van de eerste communie en het vormsel voor onze parochie, Onze-Lieve-Vrouw en Leodegariuskerk. Eerste communie: zondag 22 mei 2022 om 11 uur. Vormsel: zaterdag 28 mei 2022 om 14 uur. De startdata met inschrijvingsmogelijkheden worden in het najaar meegedeeld of kunnen later teruggevonden worden op www.kerkkleinbrabant.be. Stuur gerust een mailtje met eventuele vragen naar catechese@kerkkleinbrabant.be.

Boekenbeurs van maandag 21 juni tot en met 25 juni
De opbrengst van de boekenbeurs, bijna 500 euro, gaat in een speciaal spaarpotje voor de aankoop van een nieuw speeltoestel op de speelplaats

Openingsuren vakantie
Inschrijvingen kunnen enkel na afspraak: nathalie.smet@olvpls.be of 0473/95 32 67. Dit tot en met 9 juli en vanaf 16 augustus.

Familienieuws
Innige deelneming aan juf Renilt (3a) en familie bij het overlijden van haar mama, Maria Merckx.

Prettige vakantie vanwege het hele olvp-team!

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Vul je e-mailadres hieronder in en bevestig je e-mailadres a.d.h.v. de ontvangen activatie e-mail.

archief